Over ons
OVER ONS
Founding editor Paula Kragten (NL) is een journalist en contentspecialist met jarenlange ervaring in de tijdschriftenwereld. Ze vroeg zich af waarom over elk denkbaar onderwerp een magazine werd gemaakt, behalve over het vrouwenonderwerp bij uitstek: menstruatie. Dat was het startsein voor Period! De Nederlandse editie ging op 1 april 2014 live; de Engelse editie precies een jaar later.
Managing editor Yayeri van Baarsen (PRT) schrijft, vertaalt, test producten en redigeert. Niets ontsnapt aan haar niets ontziende blik. Naast Period!’s managing editor voor de Engelstalige editie is Yayeri ook freelance blogger en journalist.
Robine van der Eijk (NL) is vrijwilliger bij Neighborhood Feminists, een NGO die al sinds 2019 strijdt tegen menstruatiearmoede in Amsterdam. Voor Period! schreef zij een gastblog over nationaal onderzoek naar dit onderwerp.
Carla Rosseels (België) is auteur, psychotherapeut en ritueelbegeleider, gespecialiseerd in rituelen en vieringen. Ze publiceerde verschillende boeken over dit onderwerp, zoals Rituelen Vandaag, Afscheid en Natuurrituelen. Momenteel woont zij in Northland, Nieuw-Zeeland, waar ze een getrainde celebrant is voor bruiloften en andere ceremonies in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands.
Hormoondeskundige en orthomoleculair therapeut Merel van der Velden (NL) van De Hormoon Kliniek is founder van het online leefstijlprogramma ‘Leven in Balans’. Haar missie: vrouwen in hun kracht zetten door een betere hormoonbalans. Voor Period! schreef zij verschillende blogs.
Gynaecoloog Vera Haitsma (NL) is gespecialiseerd in poliklinische behandelmethoden bij gynaecologische problemen. Na haar opleiding werkte zij in het in het Ikazia ziekenhuis en het Havenziekenhuis in Rotterdam. Tegenwoordig is zij als gynaecoloog verbonden aan vrouwenzorgkliniek Karmenta en geeft zij les aan de zorgacademie van het Erasmus MC.
Amy Verkerk (GB/NL) is een Britse expat (eerst in Canada, nu in Nederland). Ze is een bevlogen English tutor én een talentvolle blogger. Naast dat alles werkte zij als eindredacteur voor de Engelstalige editie van Period! Magazine.
Corinne Harting (NL) woont in Zeeland met haar man en twee katten en werkt momenteel als restaurantmanager. Ze maakt zich sterk voor het verspreiden van meer Nederlandstalige informatie over hypogonadotrope amenorroe (HA), onder meer via haar Instagram-pagina @menstruatie_herstel.
Hayley Cockman (VK) was pas 14 jaar toen de menopauze een feit bleek te zijn. Door haar verhaal te delen, hoopt zij anderen (vrouwen én gezondheidsprofessionals) ervan te doordringen dat een veel te vroege overgang (POI of POF) ook al in de tienerjaren kan plaatsvinden. Volg haar op Instagram of via haar blog.
Pragya Gupta (India) is actrice en dichter. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk voor PadSquad, een organisatie die sanitaire producten betaalbaar en beschikbaar maakt voor kansarme meisjes en vrouwen in India. Pragya heeft ook de online support group BLOOD WARRIORS opgezet, voor en door Thalassemie patiënten en hun ouders.
Geeta Pradhan (Nepal) werkt als genderadviseur voor Voluntary Service Overseas (VSO). In de 15 jaar die ze werkzaam is in de ontwikkelingssector, heeft Geeta in meer dan 25 verschillende landen programma’s opgezet ter bevordering van vrouwenemancipatie en vrouwenrechten.
Katharina Eggert (DE) is een freelance researcher met als specialisatie premenstruele gezondheid en werk. Haar interesse komt voort uit het feit dat ze ervaringsdeskundige is. Ze merkte dat er op haar voormalige werkplek geen ruimte was om over de impact van PMS en menstruatiekramp te praten. Dat leidde tot haar onderzoek naar de invloed van premenstruele stoornissen op arbeidsproductiviteit en kwaliteit van leven. Inmiddels runt ze adviesbureau Work that Period. Volg haar op Instagram.
Kate Codrington (VK) is een menstruatie- en menopauze coach en blogger met meer dan 25 jaar ervaring als therapeut. Haar werk is gepubliceerd in Time Out, The Evening Standard, de London Metro en op verschillende gezondheidsplatforms. Haar missie: de manier waarop we naar de menopauze kijken veranderen en vrouwen laten zien hoe ze zich kunnen ontspannen en naar hun cyclus kunnen leven. Meer informatie op katecodrington.co.uk
Rathi R (India) is vooral geïnteresseerd in het feminisme en in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft een Master’s Degree in sociaal werk en een achtergrond in de academische wereld en de non-profit sector. Haar werk is gepubliceerd in/op The Asian Writer, LitGleam, Feminism in India and Classism Exposed. Rathi blogt ook via ratzest.wordpress.com.
Sumit Banik (Bangladesh) is als onderzoeker betrokken bij verschillende studies naar volksgezondheid. Hij heeft een passie voor het werken met de kansarme mensen en voor het verbeteren voor de gezondheid door middel van een duurzame aanpak. Momenteel werkt hij samen met Bangladesh Nari Progati Sangha (BNPS) als Master Trainer in het programma ‘Our Lives, Our Health, Our Futures’ in het Bandarban Hill District in Bangladesh.
Nora Jongen (NL) is een designer met een fascinatie voor ‘de cyclus.’ Ze studeerde af aan de Design Academy Eindhoven met het project Cyclical Life: vier werkplekken die de kwaliteiten van de verschillende fasen van de menstruatiecyclus ondersteunen. Ze is nu ook een consultant voor de Sensiplan en zet zich in voor het verspreiden van kennis over de menstruatiecyclus.Volg haar op Instagram via @Saiklik.
Sai Sailaja Seshadri (USA) is oprichter van online platform Women’s Republic. Ze heeft een passie voor vrouwenrechten en besloot Women’s Republic te starten nadat ze zich realiseerde dat een groter en meer inclusief platform voor vrouwen nodig is in de samenleving waarin we leven. Je kunt haar vinden op Instagram via @saisalu97.
Laura Millions Cone (CAN) worstelt al bijna haar hele leven met endometriose. Voor Period! schreef zij een prachtige blog over de impact van chronische (buik)pijn op je seksleven. Laura is de co-founder van de support page Saskatchewan Pelvic Pain & Endometriosis Warriors op Facebook.
Rebecca Plume (VS) is professioneel trapezewerker en circusdocent. Ze is 38 en ziet haar menstruatiecyclus als iets waarmee je je voordeel kunt doen. Deze volgt ze dan ook nauwgezet. In een gastblog op de Engelstalige editie van Period! legt ze uit hoe dat komt.
Mariette Reineke (NL, rechts op de foto) is freelance journalist, tekstschrijver/blogger en mede-oprichter van Stichting Verkering met Jezelf. Volg haar via haar platform Heartstorm. Naomi van Ree (NL, links op de foto) is verhalenverteller, is gespecialiseerd in onder meer Oosterse elementenleer en acupressuur én ze is reiki-therapeut. Meer info op haar website.
Christel Janssen (NL/Hawaï) is schrijver, spreker, Qi gong docent en acupuncturist. Ze inspireert ze anderen om naar hun innerlijke stem te luisteren en startte in 2005 de Virtual School for Spontaneous Movement op het eiland Kauai, een plek voor intuïtieve trainingen, schrijfworkshops en retraites.
Emma Chesworth (VK) is een feminististe en activiste uit het noordoosten van Engeland. Ze is mede-oprichter van Free Period NE, een campagne die zich richt op het aanpakken van menstruatiearmoede in die regio. Emma is schrijvend journalist, maar ze geeft ook geregeld commentaar op de regionale televisie en radio over vrouwenaangelegenheden.
Hannah Whelan (NL/VK) heeft een Master in International Development Studies. Voor haar onderzoek naar menstruatie-ervaringen in India werkte ze samen met Eco Femme, een organisatie die vrouwen op het Indiase platteland van wasbaar maandverband en voorlichting over menstruatie voorziet.
Eveline Meijvogel (NL) tobde jarenlang met onbegrepen menstruatieklachten en bleek vervroegd in de overgang te zijn. Ze is directeur van Zensitivity Noordwijk, een netwerk van zorgprofessionals die werken op holistische basis.
Marjolein Dubbers (NL) is levensstijlcoach, voedingsdeskundige en oprichter van de Energieke Vrouwen Academie. Ze schreef het boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas.
Tessa Custers (NL/Zuid Afrika) wil meer openheid creëren en mensen aanmoedigen hun houding ten opzichte van seksualiteit en reproductieve gezondheid te onderzoeken. Daarom heeft ze She Blooms opgezet.
Sanne Meijer (NL) is marketing- en communicatiemedewerker, blogger op SuperSanne.nl en SuperSanne.com en idealist bij Doetank PEER.
Stefan Brakman (NL) is onder meer bestuurskundige, trouwambtenaar, vrijetijdsfilosoof, theatermaker, keukenprins, huiswerkbegeleider, schrijver, blogger en idealist bij Doetank PEER.
Rosie MacLeod (VK) schrijft graag over politieke onderwerpen. Als ze niet schrijft is ze druk met vertalen en met het maken van radioprogramma’s. Ze is onder meer host van diverse programma’s op @WomensRadioStn en @EastLondonRadio. Beluister haar podcasts via mixcloud.com/rosie-macleod
Sara Lopez (VS) ontwikkelde zich tot gecertificeerd gezondheidscoach gespecialiseerd in adenomyose en endometriose, nadat ze zelf de diagnose kreeg van haar arts. Je vindt haar onder meer op Facebook en Instagram.
Clare Knox ( UK) is een bedrijfspsycholoog met een passie voor vrouwengeneeskunde. Ze deed onderzoek naar PMDD en is oprichter van See Her Trive,een organisatie die aandacht vraagt voor vrouwengezondheid op de werkvloer.
Yasmin Soni (India) is een onderzoekstudent aan het Tata Institute of Social Sciences in India. Ze is gefascineerd door menstruele taboes, en hoe deze ingrijpen in het dagelijkse leven en wil de menstruele gezondheid van Indiase plattelandsvrouwen helpen verbeteren.
Kelly Grehan (UK) is een blogger, werknemer en moeder. In het Engelse graafschap Kent begon ze een Red Box Project. The Red Box Project is een nationaal initiatief dat ervoor zorgt dat meisjes geen school missen doordat ze niet over menstruatieartikelen kunnen beschikken.
Cynthia Stalde (Riga) blogt over beautykwesties als het verwijderen van lichaamshaar en over menstruatieperikelen. In het verleden miste ze geregeld een paar dagen school tijdens ‘die tijd van de maand.’ Ze heeft dus een haat-liefde verhouding met het onderwerp.
Rimli Bhattacharya (India) is werktuigbouwkundige. Zij is auteur en blogt voor verschillende tijdschriften, Times of India, vakbladen en blogs. Ze is ook geschoold in klassieke Indiase dans.
Kate Bavister (USA) is een kunstenaar en auteur. Ze balanceert graag op het snijvlak van natuur, kunst en wetenschap. Niet verwonderlijk: ze studeerde medische anatomie.
Sonia Chatterjee (India) was bankier, maar ze werd blogger. Ze is een bevlogen schrijver die er niet voor terugdeinst haar emoties te delen, in de hoop dat ze een gevoelige snaar raakt.
Taq Bhandal (CAN) studeert aan het Social Justice Institute van de University of British Columbia. Ze doet onderzoek aar sociale ongelijkheid vanuit een feministisch perspectief en schrijft daar over.
Annebelle Nooteboom (NL) is gespecialiseerd in digitale storytelling en bedrijfsjournalistiek. Met Project Red, over de impact van stollingsziekten op het menstruele leven van vrouwen, studeerde zij af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek.
Barbara Younger (VS) is de oprichter van Friend for the Ride: Encouraging Words for the Menopause and Midlife Roller Coaster. Ze heeft zo’n twintig boeken gepubliceerd, voor kinderen en voor volwassenen. Ze woont en werkt in North Carolina.
Noni Roberts (UK) reist momenteel de wereld rond en doet ongezouten verslag van haar avonturen via haar blog. Je kunt haar volgen op Twitter.
Hilary Webb (UK) studeerde onder meer Engelse literatuur en Frans. Ze is schrijver en blogger en is actief op social media. Haar favoriete onderwwepen: femtech en vrouwengezondheid.
Brett Buchert (VS) breekt een lans voor vrouwen die mogelijk ook last hebben van PMDD. Ze publiceert erover en ontwikkelde een speciale app. Volg haar op Instagram.
Catharina den Dekker (NL) schrijft gedichten, liederen en verhalen. Deze deelt zij onder meer via haar blog Woordspelen. Ze publiceerde twee dichtbundels. Haar fascinatie voor de kunst deelt ze via De Kunsthistorica Vertelt.
Charlot Verlouw (NL) studeerde Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam en wat een overtuigd twitterfeminist toen ze voor Period! blogde. Inmiddels is zij Chef Digitaal bij Trouw.
(NL) versterkt in turbulente tijden de burelen van Period! Magazine. Behalve allround bladenmaker en sportjournalist is ze ook founder van Theems Media en Done-That.nl.
Sarah Sahagian (CAN) is student gender- en vrouwenstudies in Toronto, schrijfster en ‘professioneel feminist’. Haar werk verscheen onder meer in The Huffington Post, The Beaverton en She Does The City. Haar eerste roman heet Good Girls.
Kirstie McCrum (GB) is een journalist uit Manchester (UK). Ze schrijft vooral over nieuws, sociale kwesties, feminisme, kunst & cultuur en gezondheid. Haar werk verscheen onder meer in the New Statesman, Mirror Online, Wales Online en the Guardian. Volg Kirstie op Twitter via @kirstiemccrum.
Julia Banim (GB) is freelance schrijver, mental health blogger, web content schrijver en onderzoeker. Ook heeft ze een blog ze over het leven in de stad Manchester.
Mary Novaria (VS) is journaliste, schrijfster en blogger. Ze publiceerde onder meer in de Washington Post, Redbook, Country Living, Delish, Dr. Oz The Good Life, Good Housekeeping, Chicago Tribune, Kansas City Star en Huffington Post.
Robyn Jones, B.sc (AU) is adviseur in een gezondheidskliniek. Ze schrijft over de gezondheid van vrouwen, stress, kinderen en het moederschap. Haar cateringbedrijf is gespecialiseerd in glutenvrije gerechten.
Cruz Santana (VS) is een freelance schrijfster en editor uit Texas, met een achtergrond in wetenschap en geneeskunde. Zij is oprichter van The Freelance Dance, een platform voor schrijvers en bloggers.
Luisa Maria van Lieshout (Bonaire) was tien jaar zelfstandig copywriter in Nederland. Ze vertrok naar Bonaire omdat ‘alles anders moest.’ Nu is ze docent creatief schrijven en schrijft ze voor haar eigen blog.
Marije te Raa (NL) is behalve gerespecteerd EK-atlete en founder van Re-RunYourself ook freelance journalist, gespecialiseerd in sport, voeding en gezondheid.
IMAGES
Flickr, MyStudio, Pixabay, Shutterstock, Unsplash
LAST BUT NOT LEAST
Period! Magazine wordt gemaakt door Period Media. Meer weten over advertentie- en promotiemogelijkheden? Kijk op Adverteren. Tips voor de redactie? Mail naar redactie<@>period.nl of vul het contactformulier in.
Period Media is een content- en communicatiebureau met een duidelijke focus: vrouwen, gezondheid en hormonen. Hét adres voor redactionele en commerciële content over puberteit, menstruatie en overgang/menopauze. In print en online. Meer informatie? Mail naar info<@>period.media en/of kijk op LinkedIn.
® Period! is een geregistreerd woord- en beeldmerk.